Sterk in Ruimte - Logo wit website

WAAROM WE DOEN, WAT WE DOEN...

Het is eigenlijk heel eenvoudig; Wanneer we om ons heen kijken zien we op het gebied van stedenbouw en planologie allerlei kansen. Wanneer we samen een plek verkennen ontstaan er allerlei ideen over hoe een ruimte ook zou kunnen zijn! Begrijp ons niet verkeerd we denken niet dat we het beter kunnen, maar wellicht wel anders! Breder, integraler en met meer meekoppelkansen. Dit om onze directe leefomgeving (waarin wijzelf, onze kinderen, onze families, onze vrienden en onze collega’s zich bewegen) beter vorm te geven! Wij denken graag mee over hoe dingen anders kunnen en hoe we dit beter tot realisatie kunnen brengen. Als ST.ERK willen we daarom optreden als een gerenommeerd stedenbouwkundigbureau met een grote hoeveelheid daadkracht & ontwerpend vermogen, om zo de wereld een beetje beter te maken.

HOE DOEN WE DAT....

Bij ST.ERK streven we naar een toekomst waarin ruimtes en gemeenschappen floreren door middel van een doordachte en bredere aanpak. Onze visie is geworteld in het maatschappelijk belang en streeft naar het creëren van leefomgevingen die tegemoetkomen aan de behoeften van alle betrokkenen, zowel nu als in de toekomst.

Wij zijn erop gericht om sterke leefbare plekken, welke esthetisch aantrekkelijk zijn, vorm te geven en een gevoel van verbondenheid en identiteit creëren.

We streven ernaar om ruimtelijke oplossingen te ontwerpen die zowel functioneel als mooi zijn, waarbij we rekening houden met zowel de natuurlijke- als culturele- en historische context. Daarin omarmen we het concept van meekoppelkansen. 

We geloven dat stedenbouwkundige interventies niet geïsoleerd moeten worden uitgevoerd, maar juist moeten worden benut om meerdere doelen te bereiken (diep, rond & breed). Bij elk project zoeken we naar synergieën en mogelijkheden om sociale, economische en ecologische voordelen te creëren. Ofwel we gaan voor een WIN-WIN-WIN situatie.

Onze bedrijfsmissie rust op de pijlers van maatschappelijk belang, ruimtelijke kwaliteit, innovatie en meekoppelkansen. We streven ernaar om stedenbouwkundige oplossingen te leveren die de levenskwaliteit verbeteren, de ruimtelijke omgeving verrijken en een positieve impact hebben op de gemeenschappen waarin we ons voortbewegen.

WAT DOEN WE...

Van het opstellen van visies tot aan het uitwerken van stedenbouwkundige plannen en van het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken tot aan het implementeren van omgevingsplannen, voelen we ons vertrouwd met vrijwel elke stap in het proces. Wij zijn van mening dat deze brede oriëntatie essentieel is om een goede vertaling te kunnen maken van idee naar uitvoering. Hieronder een greep uit de mogelijke eindproducten die wij kunnen leveren:

ONZE KRACHTPATSERS

Ron van den Heuvel

ONTWERP & CONCEPT

Niet zomaar een stedenbouwkundige;
Een ware ondernemer in het vakgebied.

Wouter Princen

PROCES & PLANOLOGIE

Bevlogen innovator, een ondernemer in het vakgebied van ruimtelijke ordening en planologie.

Martijn van de Coolwijk

BOUW & ORGANISATIE

Zeer bekwame bouwkundig expert met een indrukwekkend technisch inzicht.