Sterk in Ruimte - Logo wit website

De Boskamer

Om tot een passend ontwerp te komen voor onze opdrachtgever hebben we een plan opgesteld waarin we op stedenbouwkundig niveau hebben gekeken naar de beste kwaliteit voor de desbetreffende plek en de omgeving. Dit heeft geleid tot de invulling van de locatie als een perceel waarin gewoond wordt met een ‘bosachtige sfeer’.

De locatie maakt deel uit van een oud bebouwingslint, gelegen nabij het bos. Langs dit lint zijn diverse type woningen gesitueerd. Bij de inpassing op het gebied van ruimte en massa wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de bestaande lintstructuur. Maar wat betreft architectuur en sfeer is er ruimte voor diversiteit.

De initiatiefnemer heeft, met kennis van de gemeentelijke visie, gekozen om aan te sluiten bij de karakteristieken van de omgeving en te focussen op boswonen. Zowel het erf als de bebouwing zullen een weelderig bomenlandschap nabootsen. De nieuwe woning zal zich positioneren en oriënteren aan het lint, maar zal qua rooilijn afwijken van aangrenzende percelen. Op deze manier creëren we een soepele landschappelijke overgang, waarbij het landschap nog steeds de boventoon voert ten opzichte van de straat.

 

Vanwege de bosachtige sfeer zal de bebouwing organisch op het perceel worden geplaatst. Zo ontstaat er een spannend samenspel tussen bomen en bebouwing. Middels subtiele doorkijkjes kan het perceel worden verkend. Om aan te sluiten bij het noordelijke deel van het perceel zal de achterkant van het perceel worden ingericht als open landschap.